Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Leden verlichtingscluster vzw GLV

Met de start van 2024 kunnen we volgende bedrijven als lid verwelkomen: Helvar en Linoa Light Designers

Welkom aan onze contactpersonen en hun medewerkers binnen deze bedrijven!

In het overzicht  (of via een zoekopdracht) op deze pagina kan u alle verdere informatie van de leden ontdekken. Mogelijke vacatures bij leden vindt u terug bij de rubriek 'Jobs in het Licht'.

Een beperkte beschrijving van de cluster en de gegevens van de contactpersoon bij de leden is terug te vinden in de folder 'cluster Groen Licht Vlaanderen'.

Een overzicht van redactionele bijdragen door leden rond nieuwe showcases of whitepapers vindt u binnenkort terug onder de rubriek 'Kennisbank'.

 • NIKO n.v.

  Adres:
  NIKO n.v.
  Industriepark-West 40
  9100 SINT-NIKLAAS
  Telefoon:
  +32 3 760 14 70
  E-mail:
  Website:
  http://www.niko.be
  Het familiebedrijf vertrekt voor al zijn oplossingen van de dagelijkse behoeften van zijn klanten en ontwerpt vernieuwende concepten om het leven thuis en op het werk flexibel en gemakkelijker te maken. Sinds enkele jaren zet Niko volop in op doordacht design en een milieuvriendelijke aanpak. Het investeert daartoe sterk in onderzoek en ontwikkeling waaronder ook voor lichtsturing en automatisering.
  NIKO n.v.
 • IBE-BIV

  Adres:
  IBE-BIV
  Jozef II-straat 40/6
  1000 BRUSSEL
  E-mail:
  Website:
  https://ibe-biv.be/
  Het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (IBE-BIV) heeft tot doel zich toe te leggen op alle wetenschappelijke of technische activiteiten met betrekking tot zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting.

  De opdrachten van het IBE-BIV kunnen als volgt worden samengevat :
  - Een nationale en internationale ontmoetingsplaats
  - Opvolging van normen op gebied van licht en verlichting
  - Richtlijnen verstrekken
  - Normen en technische rapporten opstellen en publiceren
  - Contacten onderhouden
  IBE-BIV
 • P.T.I.C. Linoa Lighting

  Adres:
  P.T.I.C. Linoa Lighting
  rue de Bruxelles 355
  1480 TUBIZE
  Telefoon:
  +32 2 355 23 97
  E-mail:
  Website:
  http://www.linoa.lighting
  Met lange ervaring in preciesiemechaniek hebben "Eric Pasteel en Guy Pasteel" zich tien jaar geleden gewaagd aan het ontwerpen, designen en produceren van buitenverlichting. Hun passie voor kwaliteit en oog voor detail, te midden van en markt verzadigd met goedkope producten, leidde ertoe dat ze hun eigen advies en ontwerpbureau en productiewerkplaats oprichtten. Linoa Lighting is een 100% Belgisch bedrijf die in staat is om hoogwaardige verlichting te ontwerpen en te produceren en dit rechtstreeks uit de productiebureau in Tubize.
  P.T.I.C. Linoa Lighting
 • Trilux bvba

  Adres:
  Trilux bvba
  Noordersingel 19
  2140 ANTWERPEN
  Telefoon:
  +32 15 29 36 10
  E-mail:
  Website:
  http://www.trilux.com/be/
  TRILUX is een Duits Familiebedrijf met ruim honderd jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van professionele verlichtingsinstallaties voor binnen en buiten. Als marktleider voor technische verlichtingsoplossingen in Duitsland staat innovatie en technische vooruitgang altijd in de focus.

  Vanuit onze kantoren in Amersfoort, Mechelen en Namen bedienen wij met ruim 70 lichtprofessionals de verlichtingsmarkt in Benelux. Het team bestaat uit ervaren lichtadviseurs en ligtingdesigners met als focusmarkten office, industry en retail. Naast het leveren van het product (verlichtingsarmatuur) hebben wij ons de afgelopen jaren ontwikkelt tot full-service aanbieder. Wij leveren desgewenst het lichtplan, klantspecifiek maatwerk oplossingen in onze fabriek in Duitsland, lichtsturing, montage, onderhoud, financieringsconcepten en cloud monitoring services.
  Trilux bvba
 • Electric & Arts studio (independent lighting designers)

  Adres:
  Electric & Arts studio (independent lighting designers)
  Bogaertstraat 17
  SINT MARTENS LATEM 9830
  Website:
  http://www.electric-and-arts.com
  Electric & Arts Studio of independent lighting designers :
  .Developing TOTAL LIGHTING SOLUTIONS with daylight/artificial light/product design planning for complex projects (indoor&outdoor lighting ; public& private clients).
  .INDEPENDENT studio, not linked to brands or manufacturers, creating an ideal harmony between aesthetics & functionality, budget, energy efficiency & latest tech innovations.
  .Good QUALITY lighting delivers: profit and productivity increase, safety, environmental and sustainability targets, unforgettable experiences.
  .Architectural & Heritage projects , and Light Art Installations :
  www.electric-and-arts.com
  Electric & Arts studio (independent lighting designers)
 • Zumtobel Lighting NV

  Adres:
  Zumtobel Lighting NV
  Rijksweg 47
  2870 PUURS
  Telefoon:
  +32 3 860 93 93
  E-mail:
  Website:
  http://www.zumtobel.be
  Zumtobel behoort tot de Zumtobel Groep en is een internationaal toonaangevende aanbieder van globale lichtoplossingen voor professionele verlichting van gebouwen, binnen en buiten.

  Zumtobel ontwikkelt reeds meer dan 50 jaar innovatieve en individuele lichtoplossingen, die aan de hoogste ergonomische, economische en ecologische vereisten voldoen en bovendien een esthetische meerwaarde creëren.
  Zumtobel Lighting NV
 • Fagerhult NV

  Adres:
  Fagerhult NV
  Filip Williotstraat 9
  2600 ANTWERPEN
  Telefoon:
  +32 56 12 33 60
  Website:
  http://www.fagerhult.be
  Fagerhult produceert al meer dan 75 jaar verlichting en doet dat met heel veel passie. Onze expertise komt het beste tot zijn recht in de zorg, educatie en in kantoren. Fagerhult heeft haar producten ontworpen om een zo hoog mogelijk lichtcomfort te behalen, een uitstekende levensduur te garanderen en de impact op de planeet zo klein mogelijk te maken. Onze kennis van licht maakt dat we voor elke toepassing een goede oplossing kunnen aandragen.

  Fagerhult Benelux maakt deel uit van de Fagerhult Groep, het grootste verlichtingsconcern van Scandinavië en een toonaangevende onderneming in Europa, met ongeveer 4.700 medewerkers en vestigingen in 28 landen over de hele wereld.
  Samen innoveren we om waarde te creëren en professionele verlichtingsoplossingen te leveren die circulair zijn, klimaatpositief en bijdragen aan een beter leven.
  Fagerhult NV
 • OVED

  Adres:
  OVED
  Bedrijvencentrum De Punt Kerkstraat 108
  9050 GENTBRUGGE
  Telefoon:
  +32 9 224 01 30
  E-mail:
  Website:
  http://www.oved.be/
  OVED - Overlegplatform voor Energiedeskundigen - biedt professionele ondersteuning aan de energiedeskundigen bij de uitoefening van zijn/haar beroep door middel van belangenbehartiging, informatieverstrekking en vorming.
  OVED
 • LD-Tech

  Adres:
  LD-Tech
  bosschelweg 38
  3950 BOCHOLT
  Telefoon:
  011195644
  Website:
  http://www.led4lighting.com
  Wij brengen onze energiebesparende verlichtingsarmaturen tot bij de vakhandel. Alles begint bij een goed product en een goede service. Net daarom heeft de vakhandel nood aan een ondersteunend team dat snel kan leveren, en kan meedenken bij grotere projecten.
  LD-Tech
Sluiten