Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Specialisatiecursus 2021/2022 - Opleiding Verlichtingskundige

pikrepo_Digital wallpaper.jpgdonderdag 22 oktober 2020

Nieuw!
“Opleiding Verlichtingsdeskundige”, een opleiding met getuigschrift van KU Leuven.
Eerder werd gemeld dat deze opleiding van start zou gaan in het voorjaar 2021, maar omwille van de aanhoudende sanitaire omstandigheden vanwege COVID-19 werd beslist om pas in september 2021 de opleiding tot verlichtingsdeskundige te lanceren. Cursisten kunnen één of meerdere modules (één- of tweedaagse trainingen) kiezen. Cursisten die een minimaal pakket van 90 uur studietijd succesvol afronden ontvangen een getuigschrift van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven.
De modules kunnen ook apart gevolgd worden. De deelnemers krijgen een attest van deelname.

Specialisatiecursus 2021/2022 - opleiding verlichtingsdeskundige  (met optie tot KU Leuven getuigschrift)

Een initiatief van KU Leuven / Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen

Programma

Het programma bestaat uit drie modules. Elke module omvat een aantal sessies. In totaal zijn er 19 sessies, verdeeld over twee semesters; in totaal komt dit neer op 101 contacturen.

  • Module 1: Ken je Klassiekers – Ken je Basis (9 sessies - 44u)
  • Module 2: Verlichtingsontwerp (9 sessies - 42u)
  • Module 3: Opdracht in groep + presentatie – Doel: KU Leuven getuigschrift Verlichtingsdeskundige (15u)

U vindt hier  de download van het programma met de volledige agenda. Alle overige informatie (en inschrijvingsmodaliteiten) vindt u op onze website  bij de activiteiten.

De opleiding start op maandag 6 september 2021 om 13.30u en loopt tot eind mei (juni voor het behalen van het KU Leuven getuigschrift).

De sessies vinden meestal plaats op maandagnamiddag tussen 13.30u en 19.00u en worden opgesplitst in drie leseenheden van 1u30, met daartussen een koffiepauze en een broodjeslunch. Voor bepaalde sessies wordt een volledige dag gereserveerd van 9.30u tot 16.30u met een totaal van 6 lesuren en een broodjeslunch. Er wordt geen les gegeven tijdens de schoolvakanties. Bij bedrijfsbezoeken kunnen de aanvangs- en eindtijden en dus de totale duur van het bezoek variëren.

De meeste lesgevers maken deel uit van de onderzoeksgroep Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven of zijn betrokken bij de werking van Groen Licht Vlaanderen vzw.

Doelgroep

De cursus richt zich tot architecten, ontwerpers, productontwikkelaars, voorschrijvers, installateurs, verkopers en gebruikers van verlichtingsinstallaties en randapparatuur, alsook energie-, milieu- en preventieadviseurs, gebouwbeheerders, Facility Managers, EPB deskundigen en verslaggevers. Iedereen binnen de waardeketen die professioneel actief is met verlichting heeft dus baat bij het volgen van deze tweejaarlijks georganiseerde opleiding. De klemtoon ligt op binnenverlichting, maar buitenverlichting en noodverlichting komen ook aan bod. Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden, maar deze specialisatieopleiding richt zich vooral tot houders van een Professionele Bachelor of een Master diploma.

Randvoorwaarden

  • Module 1 kan afzonderlijk worden gevolgd.
  • Module 2 kan enkel gevolgd worden in combinatie met module 1.
  • Module 3 (enkel na modules 1 +2) omvat het uitvoeren van een opdracht in groep en heeft als doel het behalen van het KU Leuven getuigschrift 'Verlichtingskundige'

Zonder getuigschrift

Elke cursist die regelmatig de sessies van modules 1 en 2 heeft bijgewoond, ontvangt na afloop een attest van deelname met vermelding van de bijgewoonde sessies (% aanwezigheid). Cursisten die sessies DIALux evo gevolgd hebben krijgen een attest van DIAL. Lesgever Wouter Ryckaert is officiële DIALux evo trainer in Vlaanderen.

Met getuigschrift

De cursist die alle modules op regelmatige basis gevolgd heeft (minimale aanwezigheidsratio van 80%), en tevens de opdracht (eindwerk) via groepswerk succesvol heeft afgerond, krijgt nadien ook de mogelijkheid een examen af te leggen. Indien de cursist als KU Leuven student was ingeschreven levert dat bij een succesvol examen het KU Leuven getuigschrift 'Verlichtingsdeskundige' op.

Voorinschrijving

Stuur een bericht naar info@groenlichtvlaanderen.be indien u zich wenst aan te melden voor deze opleiding.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Programma Specialisatiecursus_opleiding Verlichtingsdeskundige_2021.pdf863,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Sluiten