GROEN ingeLICHT - Juli 2021
Groen Licht Vlaanderen
GROEN ingeLICHT - Juli 2021

Inhoud van deze nieuwsbrief

  • Rust, ontspanning en samenzijn
  • Agenda 2021 - aktiviteitenkalender
  • Opleidingen
  • De wereld van het licht
  • Publicaties
  • Wie zijn de nieuwe leden?
  • Leden in de kijker

Rust, ontspanning en samenzijn

Tijd voor vakantie! En we hebben het met z'n allen dubbel en dik verdiend. Laten we nu even de tijd nemen voor rust, ontspanning en samenzijn. Eerstdaags sluiten ook onze deuren even. En vanaf augustus vliegen we  er weer met volle kracht in. Om het in wielrenners termen te zeggen; we zullen onze benen mogen insmeren. Want er staat heel wat op de agenda in het najaar. Hopelijk biedt ons opleidingsprogramma inspiratie voor een nieuwe uitdaging of stimuleert het jullie leergierigheid. Eind augustus organiseren we opnieuw de  tweedaagse opleiding DIAlux evo. Na 25 edities is de vraag naar deze opleiding nog steeds heel groot. Schrijf dus tijdig in! Vanaf 6 september start dan ook de 8ste editie van onze langlopende en modulaire opleiding 'Verlichtingsdeskundige' die ongeveer 20 sessies omvat en loopt over het ganse academiejaar. Een mogelijke finaliteit is het behalen van een KU Leuven getuigschrift. Wacht ook hier niet tot eind augustus om aan te melden, want we willen met elk van de cursisten nog een intake gesprek voeren.  En verder wordt op grote vraag, ook nog een opvolgcursus 'expert'  DIAlux evo georganiseerd (28/09 of 28/10). Deze opleiding staat open voor al onze eerdere DIALux evo cursisten, en dat zijn er heel wat! En nu maar hopen dat we kunnen starten in code 'Groen' (Licht Vlaanderen).

Agenda 2021 - aktiviteitenkalender

Opleidingen

Specialisatiecursus 2021/2022 - opleiding verlichtingsdeskundige, met KU Leuven getuigschrift

Geboeid door licht en verlichting en wenst u zich hierin te specialiseren? Dan is er goed nieuws! De specialisatiecursus i.s.m. het Labo. voor Lichttechnologie is terug! Deze opleiding leidt u indien gewenst na 20 sessies tot het KU Leuven getuigschrift van 'Verlichtingsdeskundige'. De opleiding loopt van 06/09/2021 tot 20/06/2022, 2 à 3 keer per maand op maandagnamiddag, meestal in lokalen van KU Leuven op Technologiecampus Gent.

2-daagse DIALux evo (Di 24 en 31 augustus 2021), Technologiecampus Gent

Met deze 'klassieker' willen we niet alleen de cursist kennis laten maken met het gebruik van DIALux evo maar leggen we ook de nadruk op inzichtelijk en correct toepassen van EN12464-1 .

Lees verder
Opleiding 'DIALux evo - Expert' - 28/09 of 28/10 - Gent

Deze 'expert' opleiding richt zich tot onze eerdere cursisten van de tweedaagse DIAlux evo. Er wordt een verdere uitdieping voorzien rond de mogelijkheden van deze berekeningssoftware. U mag vooraf zelf ook vragen indienen die zullen worden uitgewerkt door de gastdocent.

Lees verder (programma idem voor beide dagen)

De wereld van het licht

Toekomstmuziek

DIAL en RELUX werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw dataformaat voor verlichting en sensoren, het Global Lighting Data Format (GLDF). GLDF is een open, gratis formaat dat in de hele verlichtingsindustrie kan worden gebruikt en voldoet aan de nieuwste BIM-procesvereisten. Fabrikanten, planners en zelfs softwarefabrikanten zullen baat hebben bij dit nieuwe formaat.

Lees verder
Innovatie in het LICHT

Sinds 9 mei 2021 kunnen bedrijven voor een O&O haalbaarheidsstudie opnieuw beroep doen op VLAIO steun. Groen Licht Vlaanderen kan hen daarbij ondersteunen. Een haalbaarheidsstudie moet betere en onderbouwde inzichten opleveren over de mogelijkheden en de haalbaarheid van een innovatie.

Lees verder

Publicaties

Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten.

Hoe zorg je ervoor dat er toch nog licht uit je armaturen komt? Renoveren, oftewel retrofit, lijkt dé oplossing. De logica is simpel: waarom weggooien als de meeste onderdelen nog prima zijn? Ook de Franstalige versie is beschikbaar (vermelden bij Extra Informatie)

Lees verder
10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek

Bij telewerken hoort een goede werkplek. Nu we gaan 'Hybride' werken is dat nog belangrijker. Met goede verlichting werk je performanter en worden je ogen minder snel moe. Deze publicatie is ook beschikbaar in het Frans. Na registratie ontvangt u een bericht met een link naar de downloads.

Lees verder

Wie zijn de nieuwe leden?

Toetredingen 2021

Attentia, Blindenzorg Licht en Liefde, Ensatec, ERCO, Kreon, Project Nekton, TAL en Zaparay kwamen ons recent vervoegen. Alle 78 leden staan vermeld op de website.

Lees verder

Leden in de kijker

Het schoonste licht voor KMSKA

Bureau Bouwtechniek stond in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het architectenbureau Kaan Architecten en had daarin vele verantwoordelijkheden (bestek, epb, ..). Nood- en veligheidsverlichting werd aangeleverd door Etap Lighting International.

Lees verder
Bijzonder lichtplan voor de tuinen en gevels van het KMSKA

De egale lichtgloed op de langgerekte monumentale gevels staat in verhouding tot het introverte karakter van de beeldentuin door de accentverlichting op de beelden. Spectrum Advies&Design kreeg de opdracht voor het lichtontwerp.

Lees verder

Meerwaarde halen uit uw lidmaatschap?

• Vanuit een individuele aanpak worden de noden binnen de sector gedetecteerd. Van daaruit komen voorstellen om collectieve innovatieprojecten te initiëren die zullen bijdragen tot de algemene kennisverhoging en valorisatie van de volledige waardeketen.
• Via partnermatching, thematische workshops, gezamenlijke opleidingen,… initiëren en ondersteunen we de samenwerking tussen de verschillende doelgroepen en versterken we het collectief belang.
• Via clusterseminaries, white papers,… verruimen we de kennis rond technologie, ontwerp en welzijn, en plaatsen we de gezamenlijke opportuniteiten voor de sector bovenaan de agenda.
• Via onderzoek en demonstratie willen we de markt ontvankelijk maken voor innovatieve verlichtingssystemen en de impact hiervan op mens, milieu en klimaat.
• Internationalisering o.a. via een erkende Europese clusterorganisatie.

Lees verder
+32 9 265 87 13
Contactadres: Technologiecampus Gent | Gebroeders De Smetstraat 1 | B-9000 Gent
Maatschappelijke zetel: Brouwerijstraat 49 | B-9920 Lievegem
info@groenlichtvlaanderen.be | www.groenlichtvlaanderen.be

Bankrekening: BE91 7350 4267 9176 (KBC)
BTW nummer: BE0672.504.562
RPR-Ondernemingsrechtbank Gent
Online bekijken | Voorkeuren beheren