Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek

10 tips voor de verlichting van de werkplek_bureau_LR.jpgmaandag 22 maart 2021

Bij telewerken hoort ook een goede werkplek. Nu we veel thuiswerken is dat nog belangrijker. Met goede verlichting werk je performanter en worden je ogen minder snel moe. Hoe zorg je ervoor dat de verlichting van je thuiswerkplek optimaal is? Groen Licht Vlaanderen, NSVV en IBE-BIV geven via deze gratis downloadbare publicatie 10 tips om de verlichting van je werkplek te verbeteren.

Dag- en kunstlicht

Zorg om te beginnen voor voldoende daglicht. Daglicht is het beste licht om prettig bij te werken. Bovendien maakt daglicht alle kleuren evengoed zichtbaar in tegenstelling tot kunstlicht, dat bepaalde kleuren anders kan weergeven. Toch is kunstlicht onvermijdelijk als er te weinig daglicht op je werkplek is.

Volgens de Europese norm moet er voor kantoorwerkzaamheden altijd tenminste 500 lux aanwezig zijn. ‘Lux’ is de hoeveelheid licht op een bepaald oppervlak. Onder meer de locatie van je werkplek is van belang voor de hoeveelheid en het type kunstlicht dat je nodig hebt als aanvulling op het daglicht. Daarnaast spelen de kleurweergave van kunstlicht en de lichtkleur een rol bij de keuze voor de juiste verlichting.

Online registeren voor de gratis download via het Bestelformulier 

Informatie:

  • Prijs: gratis
  • Auteurs: Ing. Rienk Visser, Dr. Ir. Juliëtte van Duijnhoven
  • Jaar van uitgifte: 2021
  • Aantal pagina’s: 16

Deze publicatie kwam tot stand in een samenwerking tussen de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde(NSVV), het Belgisch Instituur voor Verlichtingskunde (IBE-BIV) en Groen Licht Vlaanderen

« Terug

Sluiten