Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

IntelLicht project pakt uit met cases en e-learning tool

piqsels.com-id-jrryg.jpgmaandag 18 mei 2020

Het VLAIO gesubsidieerd collectief VIS-iv project 'IntelLicht' (okt 2018 - nov 2020) werd door Groen Licht Vlaanderen geïnitieerd met als doel het scheppen van duidelijkheid rond regel- en stuurmogelijkheden voor verlichting en de effectieve toepassing ervan (incl. de installatie, integratie, inregeling, opvolging,…). Het belang van commissioning wordt aangetoond, evenals de meerwaarde van bijkomende functionaliteiten, integratie,…

‘Intelligent Lighting systems’ hebben erg veel potentieel. Toch zijn er nog een aantal serieuze uitdagingen. De concrete noden en doelstellingen:

  • Systeem/componentkeuze: Er is nood aan een neutraal overzicht met pro’s en contra’s van verschillende systemen en met informatie over ‘wat waar toe te passen?’
  • Installatie, afregeling en opvolging (commissioning): voorschrijvers voorzien meestal geen of te weinig tijd voor een goede afstelling én nazorg via opvolging (commissioning)
  • Integratie in ruimer geheel (gebouwbeheerssysteem, IoT, smart lighting,...): meer en meer regelsystemen worden geïntegreerd in een ruimer geheel. Behalve met verlichting krijgt de doelgroep dus ook te maken met de wereld van IT en andere installaties. Een houvast is nodig.

Voor installateurs, architecten en studiebureaus zijn dit stuk voor stuk ware uitdagingen. Deze partijen vormen dan ook de doelgroep voor de uitvoerders van het project (KU Leuven, Volta en WTCB). De activiteiten situeren zich op verschillende vlakken:

  • initiatieven waar we rechtstreeks interactie aangaan met de doelgroep (workshops, rondetafels, 1-op-1 acties): jaar 1 en 2
  • directe kennisverspreiding via infoavonden en lezingen in samenwerking met groothandels: jaar 1 en 2
  • kennisverspreiding via cases, video’s en een digitaal, interactief, e-learning platform: jaar 2

In een eerste case wordt beschreven hoe 'BALANS TUSSEN ENERGIEZUINIGHEID EN COMFORT?' mogelijk wordt via intelligente lichtregeling voor het project Van Marcke. Later zullen nog 2 andere cases worden beschreven.

Ook de e-learning tool is online! In een eerste fase kunnen de doelgroepen zich registeren via deze link voor een digitale opleiding rond 'DALI advanced'. Buiten een pc met een goede internetverbinding, heb je niets nodig. Van zodra we jouw inschrijving ontvangen hebben, ontvang je binnen de 48 uur een login & paswoord en kan je aan de slag.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
IntelLicht_Case 001_Van Marcke.pdf489,6 kBapplication/pdfdownload
IntelLicht_Case 002_BIS Econocom.pdf339,8 kBapplication/pdfdownload
IntelLicht_Case 003_Gruuthuse.pdf549,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Sluiten