Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Vlaams klimaatakkoord neemt de REG premie voor relighting verder op

pexels-photo-259251.jpegdinsdag 10 december 2019

De Vlaamse Regering keurde op 9 december 2019 het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030 definitief goed. Wij zijn verheugd vast te stellen dat de REG-premie voor relighting daarin ook is opgenomen.

5. Energiepremies

De elektriciteitsdistributienetbeheerders (DNB’s) moeten het rationeel energiegebruik (REG) via de openbaredienstverplichtingen (ODV) stimuleren bij afnemers. De belangrijkste actie voor de distributienetbeheerders binnen de ODV’s zijn de uitkering van energiepremies, zowel voor woningen als voor niet-residentiële gebouwen.
Concreet kunnen er voor niet-residentiële gebouwen premies verkregen worden voor het plaatsen van dakisolatie, zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, kelderisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, een zonneboiler, een warmtepomp, een warmtepompboiler en relighting. Voorgaande premies kunnen gecombineerd worden.

6. Energiepremie na energieaudit
Wanneer een energieaudit aantoont dat een energetische investering in een gebouw een belangrijke energiebesparing oplevert en deze investering daadwerkelijk werd uitgevoerd, verleent Fluvius in het kader van de ODV’s ook een energiepremie. De hoogte van de premie bedraagt 0,035 euro per bespaarde kWh primaire energie met een maximum van 25.000 euro per project per jaar.
De terugverdientijd van de maatregel moet hierbij langer zijn dan twee jaar en de betrokken gebouwen moeten minstens vijf jaar oud zijn op de datum van de premie-aanvraag. Deze premie is enkel van toepassing op maatregelen waarvoor geen specifieke energiepremie zoals omschreven in 3.1.5 bestaat.
Ook Elia geeft na de uitvoering van een energieaudit een energiepremie in de vorm van investeringssteun. Energiebesparingsmaatregelen die een belangrijke energiebesparing opleveren en een terugverdientijd hebben van meer dan twee jaar, komen in aanmerking voor deze investeringssteun. De investeringssteun bedraagt maximaal 200.000 euro per jaar per eindafnemer en per site.

Het definitief Vlaams Energie- en Klimaatplan vindt u hier.

(Bron: www.energiesparen.be )

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2019-12-09_VEKP.pdf2,7 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Sluiten