Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Studie Competentieprognose Verlichtingssector van start!

combinatielogo_esf_0.jpgdonderdag 19 oktober 2017

Worden verlichtingsfabrikanten softwarebedrijven? Big data? Integratoren? Licht en gezondheid? Esco's en Light as a service?
Welke compenties zijn er nodig in de toekomst voor de verlichtingsbedrijven?
Om te kunnen anticiperen op de dynamiek van de arbeidsmarkt en het opleidings- en onderwijsaanbod hierop beter te laten aansluiten is een gerichte focus op competenties noodzakelijk.

De prognose die in het project ontwikkeld wordt, geeft een zicht op de veranderingen op vlak van jobs en vaardigheden die verwacht worden. Vlaanderen telt heel veel ondernemingen die actief zijn in de verlichtingssector. Deze bedrijven vinden steeds moeilijker geschikt personeel, ook omdat de vereiste competenties veranderen. Met deze competentieprognose wil vzw Groen Licht Vlaanderen de verlichtingssector ondersteunen om ook in de toekomst sterk te staan zowel in Vlaanderen als wereldwijd. Daartoe worden meer dan 60 diepteinterviews georganiseerd.

Het project wordt gesubsidieerd door ESF-Vlaanderen. Het Europees Sociaal fonds (ESF) stimuleert Vlaamse organisaties om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheid te vergroten.

Lees hier alles over de competentieprognose voor de verlichtingssector.

« Terug

Sluiten