Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Groen Licht Vlaanderen omgevormd tot vzw

vzwGLV.jpgwoensdag 01 maart 2017

Met de erkenning als Innovatief Bedrijfsnetwerk door het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen VLAIO was een meer professionele aanpak van Groen Licht Vlaanderen aangewezen. De mature verlichtingscluster van 70 bedrijven is op 1 maart 2017 omgevormd tot een vzw.

De pas opgerichte vzw Groen Licht Vlaanderen wenst de kennis inzake verlichting bij bedrijven te verhogen en (toegepast) onderzoek te stimuleren teneinde onbenut economisch potentieel te ontsluiten. Binnen de raad van bestuur nemen KU Leuven en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) een structurele rol aangevuld met een afvaardiging van de bedrijfswereld.
Wouter Ryckaert (coördinator & bestuurder van de vzw - hoofddocent KU Leuven/Laboratorium voor Lichttechnologie) “De vereniging zal als verlichtingscluster het centrale aanspreekpunt zijn ten aanzien van andere organisaties, de federale en Vlaamse overheid en de Europese instellingen en zal hierbij de volledige waardeketen vertegenwoordigen.

 Groen Licht Vlaanderen is gegroeid in de schoot van het Laboratorium voor Lichttechnologie (KU Leuven Technologiecampus Gent) als Vlaams Innovatie Samenwerkingsverband. Met een aandeel van 40% in het beslissingsproces zal KU Leuven een prominente rol blijven spelen binnen de vzw Groen Licht Vlaanderen.”

Meer info vindt u hier.

« Terug

Sluiten