Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

'Goed licht voor wie thuis werkt' - gratis Webinar op 15 maart

pixabay_remote-g7cfd307af_1920.pngvrijdag 04 maart 2022

Nu het er naar uitziet dat thuiswerken een blijvertje wordt, is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan de verlichting van de thuiswerkplek. Inmiddels worden er al tal van adviezen gegeven over ergonomische aspecten met betrekking tot zithoogte, bureauhoogte, werk­houding en het regelmatig bewegen. Gebeurt dit niet dan liggen RSI, rug-, nek- en schouderklachten op de loer. Ook belangrijk is een goede ventilatie. Een prettige ruimtetemperatuur is bijna een vanzelfsprekendheid. In aanvulling daarop kunnen planten ook een positieve bijdrage leveren aan het klimaat van de ruimte.

Uiteraard zijn goede verlichtingscondities ook zeer belangrijk voor het (langdurig) uitvoeren van de werkzaamheden. Deze leiden tot minder kans op vermoeidheid en dragen ook bij aan de positieve ervaring en de gezondheid. Daarom moeten deze condities ook voldoen aan de regelgeving voor arbeidsomstandigheden.

Aan de hand van de 10 tips voor de thuiswerkplek (gratis download), gaan Catherine Lootens (Groen Licht Vlaanderen), Jan van Riel (IBE/BIV) en Juliëtte van Duijnhoven (NSVV/TU/e) in het webinar: ‘Goed licht voor wie thuis werkt’ op 15 maart van 10:00 – 11:00, dieper in op de toepassing van de 10 tips en de Richtlijn verlichting van de thuiswerkplek.

Aanmelden via:  info@nsvv.nl 

De 10 tips en de nieuwe Richtlijn 'verlichting voor de thuiswerkplek' is een samenwerking van Groen Licht Vlaanderen, IBE-BIV en NSVV.

De opname kan bekeken worden via deze link

« Terug

Sluiten