Over Introductie Seminar ELR & EPREL - 06/10 (Gent)

Introductie Seminar ELR & EPREL - 06/10 (Gent)

'Nieuw energie-etiket voor verlichting. Wat moet je weten als leverancier en/of handelaar?'

Een initiatief van vzw Groen Licht Vlaanderen i.s.m met VOLTA en Litecert

Doelstelling

In deze cursus leer je de regels rondom de energie etikettering en het publiceren in EPREL. Ook gaan we in op de relatie met de “Single Lighting Regulation” SLR. Beide zijn zeer nauw aan elkaar verwant. Wat moet je doen, welke documentatie moet je opstellen en waar moet je eea registreren. Alle aspecten komen aan de orde in deze training. Let op de SLR wordt niet in detail behandeld. Deze training gaat over de etikettering en EPREL.

Aanpak

Het traject bestaat uit een introductie seminar en toegang tot een e-learning tool.

Aan het einde van het traject weet je wat de verschillende termen inhouden en ken je de achtergronden. Hiermee wordt het publiceren in EPREL een stuk eenvoudiger. Je kunt snel zien welke informatie mist of onvolledig is. Tevens kun je makkelijker kunnen beoordelen in hoeverre er aanvullende informatie nodig is en hoe je afgeleide modellen snel kunt publiceren en daarmee voldoen aan de eisen zoals die in de Europese Unie gelden.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor mensen die meer willen leren over EPREL, energie etikettering (label) en de Single Lighting Regulation (SLR). Het is voornamelijk bedoeld voor importeurs, leveranciers en fabrikanten. Ook grossisten en retailers spelen een belangrijke rol. Alle regels worden behandeld.

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Affiniteit met (elektro)techniek en verlichting wordt wel aanbevolen.

Het maximum aantal deelnemers is voorlopig vastgelegd op 30. Afhankelijk van de op dat ogenblik gangbare gezondsheidsmaatregelen in het kader van COVID-19 kunnen we dit aantal naar omhoog trekken. In het andere geval wordt een extra sessie georganiseerd. Het minimum aantal deelnemers is 10.

Organisatoren

Deze opleiding is een initiatief van vzw Groen Licht Vlaanderen i.s.m. VOLTA en Litecert

Programma van Introductie Seminar ELR & EPREL (06/10/2021), Gent

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De deelnemers dienen zichzelf in te schrijven. Indien vragen, neem contact op via +32 9 265 87 13 of Catherine.Lootens@kuleuven.be. 

Praktische info

  • Duur: van 13u30 tot 17u00
  • Plaats: Technologiecampus Gent van KU Leuven en Odisee
  • Maximum aantal deelnemers: 30 (extra dag wordt voorzien indien nodig)

Kostprijs:

Er is een korting van toepassing voor:

  • elektro-installatiebedrijven (volgens PC 149.01) kunnen ook deelnemen aan de GLV ledenprijs €150 (excl. BTW). Volta zal instaan voor de controle.

Deel met anderen

Sluiten