Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Over 2-daagse DIALux evo (3 en 17 maart 2020), Gent - dag 2 online

2-daagse DIALux evo (3 en 17 maart 2020), Gent - dag 2 online

TWEEDAAGSE OPLEIDING - Praktische organisatie en deelnameprijs vindt u onderaan.

Een initiatief van KU Leuven/ Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen in samenwerking met Postuniversitair Centrum KU Leuven (PUC)

Doelstelling

Het programma DIALux is in Vlaanderen het meest gebruikte lichtberekeningsprogramma. Dit programma is recent grondig vernieuwd. DIALux evo is niet te vergelijken met zijn voorganger DIALux 4.13. Zo is de gebruikersinterface totaal veranderd en zijn er meer mogelijkheden op gebied van visualisatie. De overstap van DIALux 4.13 naar DIALux  evo blijkt niet zo evident en de vraag naar opleiding is groot.

Tijdens deze opleiding willen we niet alleen de cursist kennis laten maken met het gebruik van DIALux evo maar leggen we ook de nadruk op inzichtelijk en correct EN12464-1:2011 toepassen in DIALux evo. Daarbij worden de inputparameters en resultaten toegelicht en waarschuwen we voor de valkuilen bij lichtberekeningen. Essentieel om lichtberekeningen met elkaar te kunnen vergelijken.

Aanpak

Na een korte introductie over de belangrijkste verlichtingstermen en een eerste verkenning van de software werken we samen een eerste lichtberekeningsstudie uit. In de namiddag van Dag 1 en tijdens Dag 2 werken de cursisten op eigen tempo een reeks begeleide oefeningen uit waarbij tussendoor extra informatie en interpretatie wordt gegeven. Stap voor stap wordt kennis gemaakt met het lichtberekeningsprogramma én de belangrijkste invloedsfactoren.

De opleiding is zo opgesteld dat de cursisten kennis maken met alle termen die voorkomen in de norm NBN-EN 12464-1 (2011) – Werkplekverlichting – Deel 1: Werkplekken binnen. We gebruiken deze norm als leidraad gedurende de tweedaagse.

Doelgroep

Studie- en adviesbureaus, elektrotechnische installateurs, technische groothandel, technische diensten, energiedeskundigen, (interieur)architecten, …

 

Organisatoren

Deze opleiding is een gezamenlijk initiatief van de inrichters KU Leuven Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen binnen het project Innovatief Bedrijfsnetwerk Groen Licht Vlaanderen (IWT.150978). Het Postuniversitair Centrum (PUC) KU Leuven ondersteunt.

Programma van 2-daagse DIALux EVO, Gent

Dag 1, dinsdag 3 maart
9:30 - 16:00 2-daagse DIALux EVO, dag 1, Gent Door Wouter Ryckaert, Laurens Van de Perre
Dag 2, dinsdag 9 juni
9:30 - 16:00 2-daagse DIALux EVO, dag 2, Gent Door Laurens Van de Perre

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De deelnemers moeten zichzelf inschrijven. Indien niet mogelijk, neem contact op met ons +32 9 265 87 13 of Catherine.Lootens@kuleuven.be. 

Praktische info

  • Duur: 2 dagen, van 9u30 tot 16u00 – er is telkens een broodjeslunch voorzien. Inschrijven voor 1 dag is niet mogelijk.
  • Plaats: Technologiecampus Gent van KU Leuven en Odisee
  • Maximum aantal deelnemers: 18
  • Attest van deelname.
  • Cursisten maken gebruik van hun eigen laptop.

Kostprijs: €450 (vrij van BTW), inclusief syllabus en catering. 
Volgende kortingen zijn van toepassing:

  • 15% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen
  • 20% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen en meerdere personen ingeschreven
  • 10% korting bij meer dan 2 personen van hetzelfde bedrijf (ook voor niet-leden van vzw Groen Licht Vlaanderen)

Betaling via kmo-portefeuille

Cursisten kunnen gebruik maken van KMO-portefeuille (bij facturatie op bedrijf). De aanvraag kan gebeuren tot maximum 7 kalenderdagen na de aanvang van de opleiding. U kan de aanvraag al opstarten voor ontvangst van de factuur. Het erkenningsnummer is DV.O102270, op naam van PUC Postuniversitair centrum. Gelieve ook de naam van de cursist en de opleiding bij de aanvraag te vermelden om een vlotte afhandeling mogelijk te maken.

Betalingen via KMO-portefeuille of met opleidingscheques worden enkel aanvaard als aan de nodige voorwaarden voldaan is.

Deel met anderen

Sluiten