Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Over 2-daagse ReluxDesktop: 3 en 10 september 2019 - Gent

2-daagse ReluxDesktop: 3 en 10 september 2019 - Gent

TWEEDAAGSE OPLEIDING RELUX- Praktische organisatie en deelnameprijs vindt u onderaan.

Een gezamenlijk initiatief van KU Leuven/ Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen

Doelstelling

Het programma Relux is het lichtberekeningspakket voor de verlichtingskundige. Het pakket biedt een diepgaand inzicht tot de lichtstudie en een grondige ondersteuning naar AutoCAD. De interface laat toe om erg snel en efficiënt tot bruikbare resultaten toe te werken. Door de diverse mogelijkheden van het pakket blijkt het gebruik ervan niet steeds evident en de vraag naar opleiding is groot. Gesterkt door het enthousiasme voor de eerdere opleidingen bieden we terug ondersteuning van Relux aan.

Tijdens deze opleiding willen we niet alleen de cursist laten kennis maken met het gebruik van ReluxDesktop (versie 2018) maar leggen we ook de nadruk op de interpretatie van de inputparameters en de resultaten en waarschuwen we voor de valkuilen bij lichtberekeningen. Dit is nodig om lichtberekeningen met elkaar te kunnen vergelijken. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de normering van binnewerkplaatsen (EN12464-1:2011) en zorgen we voor duiding hoe deze af te toetsen met Relux.  

Aanpak

Na een korte introductie over de belangrijkste verlichtingstermen en een eerste verkenning van de software werken we samen een eerste lichtberekeningsstudie uit. In de namiddag van Dag 1 en tijdens Dag 2 werken de cursisten op eigen tempo een reeks begeleide oefeningen uit waarbij tussendoor extra informatie en interpretatie wordt gegeven. Stap voor stap wordt kennis gemaakt met het lichtberekeningsprogramma én de belangrijkste invloedsfactoren.

De opleiding is zo opgesteld dat de cursisten kennis maken met alle termen die voorkomen in de norm NBN-EN 12464-1 (2011) – Werkplekverlichting – Deel 1: Werkplekken binnen. We gebruiken deze norm als leidraad gedurende de tweedaagse.

Doelgroep

Studie- en adviesbureaus, elektrotechnische installateurs, technische groothandel, technische diensten, energiedeskundigen, (interieur)architecten, …

Organisatoren

Deze opleiding is een gezamenlijk initiatief van de inrichters KU Leuven Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen binnen het project Innovatief Bedrijfsnetwerk Groen Licht Vlaanderen (IWT.150978)

Programma van 2de editie "2-daagse Relux": 17 en 24 januari 2019 - Gent

Dag 1, dinsdag 3 september
9:30 - 16:00 2-daagse Relux, dag 1, Gent Door Jo Vinckier
Dag 2, dinsdag 10 september
9:30 - 16:00 2-daagse Relux, dag 2, Gent Door Jo Vinckier

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De deelnemers moeten zichzelf inschrijven. Indien niet mogelijk, neem contact op met ons +32(0)92658713 of info@groenlichtvlaanderen.be

Kostprijs: €400 (vrij van BTW), inclusief syllabus en catering. 

Volgende kortingen zijn van toepassing:

  • 15% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen
  • 20% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen en meerdere personen ingeschreven
  • 10% korting bij meer dan 2 personen van hetzelfde bedrijf (ook voor niet-leden van vzw Groen Licht Vlaanderen)
Sluiten