Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Over 2-daagse ReluxDesktop: 17 en 24/1/2019 - Gent

2-daagse ReluxDesktop: 17 en 24/1/2019 - Gent

TWEEDAAGSE OPLEIDING RELUX- Praktische organisatie en deelnameprijs vindt u onderaan.

Een gezamenlijk initiatief van KU Leuven/ Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen

Doelstelling

Het programma Relux is het lichtberekeningspakket voor de verlichtingskundige. Het pakket biedt een diepgaand inzicht tot de lichtstudie en een grondige ondersteuning naar AutoCAD. De interface laat toe om erg snel en efficiënt tot bruikbare resultaten toe te werken. Door de diverse mogelijkheden van het pakket blijkt het gebruik ervan niet steeds evident en de vraag naar opleiding is groot. Gesterkt door het enthousiasme voor de eerdere opleidingen bieden we terug ondersteuning van Relux aan.

Tijdens deze opleiding willen we niet alleen de cursist laten kennis maken met het gebruik van ReluxDesktop (versie 2018) maar leggen we ook de nadruk op de interpretatie van de inputparameters en de resultaten en waarschuwen we voor de valkuilen bij lichtberekeningen. Dit is nodig om lichtberekeningen met elkaar te kunnen vergelijken. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de normering van binnewerkplaatsen (EN12464-1:2011) en zorgen we voor duiding hoe deze af te toetsen met Relux.  

Aanpak

Na een korte introductie over de belangrijkste verlichtingstermen en een eerste verkenning van de software werken we samen een eerste lichtberekeningsstudie uit. In de namiddag van Dag 1 en tijdens Dag 2 werken de cursisten op eigen tempo een reeks begeleide oefeningen uit waarbij tussendoor extra informatie en interpretatie wordt gegeven. Stap voor stap wordt kennis gemaakt met het lichtberekeningsprogramma én de belangrijkste invloedsfactoren.

De opleiding is zo opgesteld dat de cursisten kennis maken met alle termen die voorkomen in de norm NBN-EN 12464-1 (2011) – Werkplekverlichting – Deel 1: Werkplekken binnen. We gebruiken deze norm als leidraad gedurende de tweedaagse.

Doelgroep

Studie- en adviesbureaus, elektrotechnische installateurs, technische groothandel, technische diensten, energiedeskundigen, (interieur)architecten, …

Organisatoren

Deze opleiding is een gezamenlijk initiatief van de inrichters KU Leuven Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen binnen het project Innovatief Bedrijfsnetwerk Groen Licht Vlaanderen (IWT.150978)

               

 

Lesgever

Jo Vinckier is als medewerker verbonden aan het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven, Technologiecampus Gent waar hij als ervaren lichtontwerper ondersteuning biedt in het domein ‘Binnenverlichting’. 

 

Praktische info

 • Duur: 2 dagen, van 9u30 tot 16u00 – er is telkens een broodjeslunch voorzien.
 • Data: 17/1/2019 (Deel 1) en 24/1/2018 (Deel 2). Inschrijven voor 1 dag is niet mogelijk
 • Plaats: Technologiecampus Gent  van KU Leuven
 • Maximum aantal deelnemers: 18
 • Kostprijs: €400 (vrij van BTW), inclusief syllabus en catering. 
 • Volgende kortingen zijn van toepassing:
  • 15% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen
  • 20% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen en meerdere personen ingeschreven
  • 10% korting bij meer dan 2 personen van hetzelfde bedrijf (ook voor niet-leden van vzw Groen Licht Vlaanderen)
 • Cursisten maken gebruik van hun eigen laptop.

 

Betaling via kmo-portefeuille

Cursisten kunnen gebruik maken van KMO-portefeuille (bij facturatie op bedrijf). De aanvraag kan gebeuren tot maximum 14 kalenderdagen na de aanvang van de opleiding. U kan de aanvraag al opstarten voor ontvangst van de factuur. Het erkenningsnummer is DV.O214468, op naam van KU Leuven ESAT/Laboratorium voor Lichttechnologie. Gelieve ook de naam van de cursist en de opleiding bij de aanvraag te vermelden om een vlotte afhandeling mogelijk te maken.

Verwerking persoonsgegevens

Dit is een opleiding/evenement dat gezamenlijk georganiseerd wordt door KU Leuven en vzw Groen Licht Vlaanderen. Wanneer men zich inschrijft voor dit evenement/deze opleiding wordt de aangeleverde informatie enkel gebruikt voor de organisatie ervan en om u als alumnus verder te benaderen alsook om u op de hoogte te brengen van toekomstige verlichtingsgerelateerde opleidingen en evenementen. De organisatoren deelt delen geen informatie met derden binnen of buiten de KU Leuven of buiten vzw Groen Licht Vlaanderen tenzij u hiermee expliciet hebt ingestemd. U heeft het recht om via de geëigende procedure van de KU Leuven en vzw Groen Licht Vlaanderen inzage, correctie en in voorkomend geval het wissen van gegevens te vragen.

Programma van 2de editie "2-daagse Relux": 17 en 24 januari 2019 - Gent

Dag 1, donderdag 17 januari
9:30 - 16:00 "2-daagse Relux": 21 juni 2018 (dag 1) Gent Door Jo Vinckier
Dag 2, donderdag 24 januari
9:30 - 16:00 "2-daagse Relux": 28 juni 2018 (dag 2) Gent Door Jo Vinckier

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De deelnemers moeten zichzelf inschrijven. Indien niet mogelijk, neem contact op met ons +32(0)92658713 of info@groenlichtvlaanderen.be

Kostprijs: €400 (vrij van BTW), inclusief syllabus en catering. 

Volgende kortingen zijn van toepassing:

 • 15% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen
 • 20% korting als lid van vzw Groen Licht Vlaanderen en meerdere personen ingeschreven
 • 10% korting bij meer dan 2 personen van hetzelfde bedrijf (ook voor niet-leden van vzw Groen Licht Vlaanderen)
Sluiten