Groen ingeLicht Nov. 2018
Groen Licht Vlaanderen
Groen ingeLicht - nov 2018

Dit zijn de thema's voor deze najaarsnieuwsbrief van 2018:

  • Startevent project 'Human Centric Lighting: Hype of toekomst?'
  • DIALux EVO - 2-daagse - 29/11 en 6/12/2018 (Gent)
  • ReluxDesktop - 2-daagse: 17 en 24/1/2019 (Gent)
  • Opleiding Basics 'Lichtregelsystemen' (19/02/2019)
  • EPB/EPC opleidingen Verlichting i.s.m. OVED
  • BIV seminarie: Circulariteit en verlichting: hoe rond is de cirkel nu?
  • Studiedag led-belichting in de tuinbouw
  • Innovatie start hier
  • Word lid van Groen Licht Vlaanderen

Kom naar het startevenement van het project - 'Human Centric Lighting: hype of toekomst?'

Op 1 december 2018 start het nieuwe project 'Human Centric Lighting: Hype of toekomst?. De uitvoerders van dit VLAIO gesubsidieerde TETRA-project zijn het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven en de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen binnen Howest (Brugge).

De term Human Centric Lighting wordt te pas en te onpas gebruikt, zonder dat men zich echt bewust is van wat het inhoudt. Het is ook enorm complex. Er zijn zoveel verschillende aspecten die op elkaar afgestemd moeten worden dat een kwalitatieve implementatie enorm veel kennis en voorbereiding vraagt. We zien ook dat de effectiviteit van human centric lighting nogal snel in vraag gesteld wordt en dat de return on investment bovendien (nog) moeilijk kwantificeerbaar is waardoor de kostprijs nog al te vaak primeert in het beslissingsproces ten nadele van het welzijn. Nochtans is de technologie rijp om licht effectief te gebruiken.
Kom naar het startevenement van het project. Wenst uw organisatie inspraak? Dan kan deelname aan de gebruikersgroep interessant zijn. Meer informatie vindt u via deze link. Voor leden van de gebruikersgroep is het event uiteraard gratis.

DIALux EVO - 29/11 en 6/12 - Gent

Nieuwe data voor deze tweedaagse training: 29/11 en 6/12/2018 Locatie: Gent

Deze opleiding is aan toe zijn 17de editie. Reeds heel veel cursisten gingen u voor...en de plaatsen zijn steeds snel ingenomen. Deze opleiding is ook essentieel om lichtberekeningen met elkaar te leren vergelijken.

Relux Desktop: 17 en 24/1/2019 - Gent

2-daagse ReluxDesktop: 17 en 24/1/2019 - Gent

Door de modulaire aanpak en een persoonlijke begeleiding is deze opleiding geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. De opleiding mikt op het correct en efficiënt gebruik van de software voor binnenverlichtingsprojecten met interpretatie van de inputparameters en de resultaten.

Opleiding basics 'Lichtregelsystemen' (19/02/2019)

Basics 'Lichtregelsystemen'

Binnen de Specialisatiecursus Verlichting staat op 19/02/2019 de les 'Lichtregelsystemen - Kunstlicht en daglicht regelen' gepland. Uitzonderlijk en alleen voor deze les kunnen we nog eens een beperkte groep van cursisten ontvangen.

De doelgroep beperkt zich tot de elektro-installatiebedrijven en studiebureaus. De kostprijs werd vastgelegd op €150. Kortingen van 10% zijn van toepassing bij meer dan 2 personen ingeschreven vanuit eenzelfde bedrijf. Ook de KMO-portefeuille is hier van toepassing.

Dit initiatief past binnen het nieuwe door VLAIO goedgekeurde VIS-IV project IntelLicht dat gestart is op 01/09/2018 met als aanvrager vzw Groen Licht Vlaanderen en mede-uitvoerders KU Leuven, WTCB en Tecnolec VOLTA. Dit project heeft tot doel om te sensibiliseren rond intelligente lichtregelsystemen.

EPB/EPC opleidingen Verlichting i.s.m. OVED

Basisbegrippen en markttoepassingen voor energiezuinige verlichting (VM - 2.5 u)

De verlichtingssector is volop in beweging. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van hoog vermogen leds. Tijdens de workshop leer je alle basisbegrippen en marktevoluties over energiezuinige verlichting: belang, karakteristieken, lichttechnologie, lichtontwerp, REG-premie, ...

Verlichting voor niet-residentiële projecten begrijpen en gedetailleerd ingeven (adhv cases in de software) (NM - 2.5 u)

Agenda:

BIV seminarie 22/11: Circulaire economie en verlichting: hoe rond is onze cirkel nu?

IBE-BIV seminarie 2018

Dit seminarie vindt plaats op donderdag 22 november 2018, 13u00-17u30, en zal doorgaan in het Conscience-gebouw van de Vlaamse Gemeenschap te Brussel

Meer info & inschrijven

Studiedag led-belichting in de tuinbouw: 7/12

Doelgroep: sier-, groente- en aardbeien telers

Op vrijdag 7 december 2018 vindt om 13u30 de studiedag led-belichting in de tuinbouw plaats op het PCS te Destelbergen.

Op initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen wordt tijdens deze studiedag nagegaan wat led-licht doet met de plant en in welke mate deze energiezuinige vorm van belichting economisch verantwoord is. In een interactieve kennisbeurs worden onderzoek, expertise en praktische tools voorgesteld. Aansluitend volgt een netwerkreceptie met demostanden van producenten van leds. Het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven alsook enkele technologieaanbieders binnen het Innovatief Bedrijfsnetwerk Groen Licht Vlaanderen zullen van de partij zijn.

Locatie: Proefcentrum voor Sierteelt, Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen

Innovatie start hier

Heb je een innovatief idee waarvoor jouw onderneming nieuwe kennis nodig heeft? Wil je hiervoor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten uitbouwen?
Deze folder geeft een overzicht van de innovatiesteun van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

Lees verder

word lid van Groen Licht Vlaanderen

Heeft u als bedrijf nood aan een neutraal aanspreekpunt voor verlichting? Bent u op zoek naar neutrale opleidingen en advies? Heeft u interesse in onafhankelijke case-studies? Wenst u deel te nemen aan netwerking met andere verlichtingsspelers?
Word net als 75 andere organisaties lid van vzw Groen Licht Vlaanderen!

+32 9 265 87 13
info@groenlichtvlaanderen.be | www.groenlichtvlaanderen.be
Contactadres: Technologiecampus Gent | Gebroeders De Smetstraat 1 | B-9000 Gent
Maatschappelijke zetel: Brouwerijstraat 49 | B-9920 Lovendegem

Bankrekening: BE91 7350 4267 9176 (KBC)
BTW nummer: BE0672.504.562
Online bekijken | Voorkeuren beheren