Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Specialisatiecursus Verlichting start op 15 januari 2024

pikrepo_Digital wallpaper.jpgdonderdag 31 augustus 2023

Wenst u zich te specialiseren in verlichting en heeft u ambities als verlichtingsdeskundige? Of heeft uw bedrijf, actief in of met verlichting, recent nieuw personeel aangetrokken en wenst u deze 'rookies' in het licht te gooien? Een KU Leuven getuigschrift 'Verlichtingsdeskundige' ligt dan in het bereik na het volgen van deze modulaire Specialisatiecursus Verlichting die half januari 2024 start. Alle belangrijkste innovatieve verlichtingstrends en -thema's staan op de agenda waarbij ook inzichten krijgt vanuit normalisatie en onderzoek.

Een initiatief van KU Leuven / Laboratorium voor Lichttechnologie en vzw Groen Licht Vlaanderen

Het programma bestaat uit drie modules. In totaal zijn er 18 (+ 1 optioneel) sessies, verdeeld over twee semesters; in totaal komt dit neer op 101 contacturen.

  • Module I: Ken je Klassiekers – Ken je Basis (9 sessies - 43u)
  • Module II: Verlichtingsontwerp (9 sessies - 43u)
  • Module III: Opdracht (in groep) & presentatie + examen, met als doel het behalen van het KU Leuven getuigschrift Verlichtingsdeskundige (15u)

De opleiding start op 15 januari en de lessen lopen tot half december 2024. De sessies vinden meestal plaats op maandagnamiddag tussen 13.30u en 19.00u en worden opgesplitst in drie leseenheden van 1u30, met daartussen koffiepauzes en worden meestal afgerond met een broodjeslunch. Voor bepaalde sessies wordt een volledige dag gereserveerd van 9.30u tot 16.30u met een totaal van 6 lesuren en een broodjeslunch op de middag. Er wordt geen les gegeven tijdens de schoolvakanties. Bij bedrijfsbezoeken kunnen de aanvangs- en eindtijden en dus de totale duur van het bezoek variëren. Er worden 2 dagen ingepland als inhaalmoment (enkel indien van toepassing). Voor het behalen van het KU Leuven getuigschrift (module 3) wordt de (groeps-)opdracht voorgesteld op een afgesproken datum, waarna direct ook het examen volgt. Het programma werd opgemaakt onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Voor meer details vindt u hier de download van het programma met de volledige agenda.

De meeste lesgevers maken deel uit van de onderzoeksgroep Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven of zijn betrokken bij de werking van Groen Licht Vlaanderen vzw.

Meer info en inschrijven kan via deze link

« Terug

Sluiten