Groen IngeLicht 11/2017
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Groen Licht Vlaanderen
Groen ingeLicht - nov. 2017

Opleiding "led en oled: let's go" opnieuw op de agenda: 30/01/2018 en 06/02/2018 - Gent

'Led en Oled: let's go': 30/01/2018 + 06/02/2018 Technologiecampus Gent

In deze opleiding gaan we dieper in op de verschillen tussen leds en oleds t.o.v. de klassieke lichtbronnen, hun voor- en nadelen, en de nieuwe opportuniteiten die ze bieden voor efficiënte en kwalitatieve verlichting.

Lees verder

Deze unieke opleiding vindt plaats telkens op dinsdagnamiddag op KU Leuven Technologiecampus te Gent. De sessies worden verzorgd door Youri Meuret en Peter Bracke, beiden actief binnen het Laboratorium voor Lichttechnologie.

Er gelden kortingen voor deelname vanaf 3 cursisten binnen eenzelfde bedrijf, alsook extra kortingen voor leden Groen Licht Vlaanderen vzw. Schrijf snel in want er is slechts plaats voor 20 deelnemers.

Project: Human Centric Lighting – Mogelijkheden benutten of passief afwachten? Oproep projectdeelname

De term Human Centric Lighting wordt te pas en te onpas gebruikt, zonder dat men zich echt bewust is van wat het inhoudt. Het is ook enorm complex. Er zijn zoveel verschillende aspecten die op elkaar afgestemd moeten worden dat een kwalitatieve implementatie enorm veel kennis en voorbereiding vraagt. We zien ook dat de effectiviteit van human centric lighting nogal snel in vraag gesteld wordt en dat de return on investment bovendien (nog) moeilijk kwantificeerbaar is waardoor de kostprijs nog al te vaak primeert in het beslissingsproces ten nadele van het welzijn. Nochtans is de technologie rijp om licht effectief te gebruiken.
Het Laboratorium voor Lichttechnologie van de KU Leuven Technologiecampus Gent en het Departement Gezondheidswetenschappen van Howest willen in samenwerking met Groen Licht Vlaanderen vzw een project indienen om te werken rond Licht&Welzijn.

Lees verder

Opleiding "DIALux EVO": 12/01/2018 en 19/01/2018 te Aalst - nog 8 plaatsen

2-daagse DIALux EVO: 12&19/1/2018 - Aalst

Tijdens deze opleiding willen we niet alleen de cursist kennis laten maken met het gebruik van DIALux evo maar leggen we ook de nadruk op de interpretatie van de inputparameters en de resultaten en waarschuwen we voor de valkuilen bij lichtberekeningen. Essentieel om lichtberekeningen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder
Erkende lesgever DIALux

Lesgever is Wouter Ryckaert van de KU Leuven/Laboratorium voor Lichttechnologie. Wouter is erkend als officiële DIALux trainer/partner.

Event: Het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven en Groen Licht Vlaanderen zijn opnieuw present op LED Event België te Mechelen

Voor deze 3de Belgische editie van LED Event België vaardigt het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven opnieuw één van zijn onderzoekers af voor een presentatie tijdens de plenaire sessie net voor de middag. Gertjan Scheir brengt een bijdrage over zijn onderzoek rond naar een nieuw metriek voor verblinding en UGR:

"Game Over Unified Glare Rating? An alternative physiological model for discomfort glare"

Gedurende de ganse dag biedt Groen Licht Vlaanderen de mogelijkheid aan bedrijven om bet andere bedrijven in contact te komen via een matchmaking.

Lees verder

Wenst u een subsidiedossier in te dienen voor een KMO-haalbaarheidsstudie of een KMO- innovatieproject? Heeft u nood aan kennis en/of consulting rond de nieuwe verlichtingstechnologieën (draadloos, LiFi, sensoren, optisch ontwerp, quantum dots, UGR, flikker,…)? Zoekt u een partner met expertise in elektronica, ICT, netwerking, communicatie, protocols, design, ontwerp, productie, marketing,…?

Met al uw prangende vragen rond geconnecteerde verlichting, of als u een bijzondere dienst in de verlichtingswereld kan aanbieden of een partner zoekt, mag u zich snel melden voor een matchmaking via info@groenlichtvlaanderen.be

Studie competentieprognose Verlichtingssector van start

Worden verlichtingsfabrikanten softwarebedrijven? Big data? Integratoren? Licht en gezondheid? Esco's en Light as a service?
Welke compenties zijn er nodig in de toekomst voor de verlichtingsbedrijven?
Om te kunnen anticiperen op de dynamiek van de arbeidsmarkt en het opleidings- en onderwijsaanbod hierop beter te laten aansluiten is een gerichte focus op competenties noodzakelijk. Met de steun van ESF-Vlaanderen wordt een uitgebreide studie uitgevoerd.

Lees verder

Bevraging rond lichtregelsystemen - 5 min

Het Laboratorium voor Lichttechnologie, WTCB en Tecnolec - Volta dienen in december een project in waarbij wordt gewerkt rond het correct plaatsen, instellen en opvolgen van (dag)lichtregelsystemen. We willen in een korte bevraging de huidige problemen detecteren. Dank om 5 minuten tijd vrij te maken voor de bevraging.

+32 9 265 87 13
info@groenlichtvlaanderen.be | www.groenlichtvlaanderen.be
Contactadres: Technologiecampus Gent | Gebr. De Smetstraat 1 | B-9000 Gent
Maatschappelijke zetel: Brouwerijstraat 49 | B-9920 Lovendegem

Bankrekening: BE91 7350 4267 9176 (KBC)
BTW nummer: BE0672.504.562
Online bekijken | Uitschrijven