Specialisatiecursus Verlichting - LICHT verteerbaar
Groen Licht Vlaanderen
Flash Augustus 2018
  • 'Licht verteerbaar' (13/09) met open labo's, lezingen, workshops, innovatie door samenwerking, onderzoek, ... Iedereen is welkom. De toegang is gratis maar aanmelden is verplicht. 
  • Specialisatiecursus Verlichting (start op 11/09) meer hierover verder in deze nieuwsbrief of via onze website
  • Vacatures

Evenement "LICHT Verteerbaar" - 13/9/2018

Op 13 september zetten Groen Licht Vlaanderen vzw en het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven, samen met hun partners de deuren nog eens wijd open tijdens het 'LICHT verteerbaar' evenement op de Technologiecampus Gent .

In de namiddag ontvangen we u in het Laboratorium voor Lichttechnologie en DRAMCO, beiden onderdeel van KU Leuven (Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen), alsook in het Domoticalab van ODISEE (Energietechnologie), allen gehuisvest op Technologiecampus Gent. We geven u dan de mogelijkheid om uw licht verteerbaar menu zelf samen te stellen. 

Op de kaart staan een aantal parallele workshops rond actuele verlichtingsthema's, alsook een key-note met betrekking tot nieuwe business- en verdienmodellen in het kader van geconnecteerde verlichting. Daarnaast  kan u de laboratoria en meetfaciliteiten vrij bezoeken. We moedigen u aan om uw luxmeter mee te brengen voor een accuraatheidstest, terwijl u plaatsneemt voor een korte perceptietest in het kader van lopend onderzoek.

Praktisch

Datum: donderdag 13/09/2018

Doelgroep: iedereen die actief is met verlichting

Locatie: Technologiecampus Gent  (Gebr. De Smetstraat 1, 9000 Gent) – Gebouw B 

Parking: gratis binnen de campus

Ontvangst: 

  • Vanaf 9.00u voor het optioneel programma
  • Vanaf 12.00u voor de broodjeslunch
  • Vanaf 13.00u voor 'LICHT verteerbaar'

Deelname: is gratis (behalve voor optionele OVED opleiding)

Inschrijven:  is verplicht.  Er kan afzonderljk worden ingeschreven voor alle activiteiten. Afmelden is  mogelijk tot 11/09/2018 (uiterste datum van inschrijven)

Organisatie: Groen Licht Vlaanderen vzw & Laboratorium voor Lichttechnologie KU Leuven

Partners: DRAMCO KU Leuven, Volta Tecnolec, Sirris, OVED, Odisee - Energietechnologie, WTCB en de leden van cluster Groen Licht Vlaanderen vzw

Specialisatiecursus Verlichting vanaf 11/09

Groen Licht Vlaanderen en het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven organiseren vanaf dit najaar de 7de editie van de modulaire opleiding 'Specialisatiecursus Verlichting'.

Het programma bestaat uit 22 sessies verdeeld over drie modules, gespreid  over twee semesters (ongeveer  100 contacturen in totaal).

  • Module 1: Licht en verlichting: de basiskennis (7 sessies)
  • Module 2: Lichttechnologie en lichtregelsystemen (7 sessies)
  • Module 3: Verlichtingsontwerp en nieuwe tendensen in verlichting (8 sessies)

De opleiding start op dinsdag 11 september 2018 om 13.30u. De sessies vinden meestal plaats op dinsdagnamiddag tussen 13.30u. en 19.00u in de lokalen van KU Leuven op Technologiecampus Gent. Er zijn ook praktijksessies en bedrijfsbezoeken gepland. 

Met deze opleiding willen we niet alleen de cursist kennis laten maken met de noodzakelijke theoretische en praktische aspecten van de lichttechnologie. We dompelen de cursist ook onder in alle mogelijke facetten van ontwerp en geven hem een visie op de toekomst om bewust, intelligent en kwalitatief te kunnen omgaan met verlichting.

Vacature Human Centric Lighting: 'Licht en Welzijn - Mogelijkheden benutten of passief afwachten?'

Het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven en de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen van Howest werken de komende 2 jaar interdisciplinair samen rond Human Centric Lighting. Bedoeling is om via demonstratiecases (ziekenhuizen, scholen, kantoren, woon- en zorgcentra,..)  de mogelijkheden van human centric lighting aan te tonen en vertrouwen te creëren voor de nieuwe bevindingen. 
Momenteel zijn we op zoek naar twee enthousiaste medewerkers:

Deze activiteiten passen in het kader van de projectwerking 'Innovatief Bedrijfsnetwerk' (IBN) Groen Licht Vlaanderen met de steun van VLAIO

+32 9 265 87 13
info@groenlichtvlaanderen.be | www.groenlichtvlaanderen.be
Contactadres: Technologiecampus Gent | Gebroeders De Smetstraat 1 | B-9000 Gent
Maatschappelijke zetel: Brouwerijstraat 49 | B-9920 Lovendegem

Bankrekening: BE91 7350 4267 9176 (KBC)
BTW nummer: BE0672.504.562
Online bekijken | Voorkeuren beheren