Groen ingeLicht - Mei 2019
Groen Licht Vlaanderen
Groen ingeLicht - Mei 2019

Dit zijn de thema's voor deze nieuwbrief:
• Coming soon! LICHTdag 2019: dinsdag 17 september
• Geruststellende stellingname rond het potentiele gevaar van blauw licht
• Studiedag 'Geconnecteerde verlichting voor Intelligente gebouwen' wekt veel interesse
• Opleidingen en events (lange) zomer 2019
• Competentieprognose verlichtingssector afgerond
• Meer voor de leden van Groen Licht Vlaanderen
• Sign for my future

Coming soon! LICHTdag 2019: 17 september

LICHTdag 2019

Op dinsdag 17 september organiseren we onze tweejaarlijkse LICHTdag. Alle voorbereidingen zijn gestart om u een boeiend en afwisselend dagvullend programma te kunnen aanbieden. Blokkeer die dag dus in uw agenda en kom dan massaal naar Technologiecampus Gent. De inschrijvingslink wordt later ter beschikking gesteld.

Geruststellende stellingname rond het potentiele gevaar van blauw licht

CIE standpunt over Blue Light Hazard “Het gevaar van blauw licht” (23 april 2019)

Regelmatig wordt in de media gewaarschuwd over de eventuele gevaren van blauw licht en ledverlichting. CIE, de internationale wereldvereniging van verlichtingsdeskundigen, heeft hierrond duiding gegeven. Het standpunt biedt de geruststelling dat...

Lees verder

Studiedag 'Geconnecteerde verlichting voor Intelligente gebouwen' wekt veel interesse

Deze opleiding werd opgezet vanuit een samenwerking tussen bedrijven en kenniscentra in het kader van de werking binnen de cluster IBN Groen Licht Vlaanderen. Meer dan 100 geïnteresseerden hadden zich dan ook aangemeld om zo een beter inzicht te krijgen rond de opportuniteiten en de knelpunten van geconnecteerde verlichting.

Het verslag vindt u via het artikel in deze link.

Indien er interesse is in de presentaties, neem dan contact op via info@groenlichtvlaanderen.be

Opleidingen en events zomer 2019

2-daagse DIALux evo: nieuwe data

Nieuwe data: 07 en 14 juni (Gent) of 29 en 30 augustus (Geel) of 22 en 29 oktober (Gent) Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij voor de editie in juni.


2-daagse ReluxDesktop: 3 en 10/09/2019 - Gent

Door de modulaire aanpak en een persoonlijke begeleiding is deze opleiding geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Human Centric Lighting: 21/08/2019 - Gentbrugge

In deze 3de editie krijg je een up-to-date en allesomvattend overzicht van de aktuele kennis van de effecten van licht op het welzijn van mensen.

Quotes uit de vorige opleidingen vindt u online

Lees verder
ICA-Belgium Color Symposium: 22-25/05 - Gent

Connecting colour in design, art & science.

Venue: KU Leuven Ghent Technology Campus

Studiedag : EN13201 : Openbare Verlichting

Het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (BIV) nodigt U graag uit op de studiedag van 16 mei 2019 die plaatsvindt in de lokalen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Lees verder voor het programma van deze studiedag.

Lees verder

Competentieprognose verlichtingssector afgerond

De boeiende wereld van verlichting zal ook nieuwe profielen tewerkstellen

De verlichtingssector is na de transitie naar ledverlichting nog steeds in (r)evolutie. Geconnecteerde verlichting (IoT), human centric lighting (HCL), additive manufacturing (AM) en light as a ...

Lees verder

Meer voor de leden van Groen Licht Vlaanderen

Bent u op zoek naar neutrale opleidingen en onafhankelijke advies? Wenst u deel te nemen aan collectieve projecten voor kennisopbouw? Ziet u de opportuniteit om samen te werken met andere bedrijven? Zoekt u sprekers voor uw events? Of heeft nood aan metingen?

 Wie zijn onze leden?

Als bedrijf actief in een disruptieve sector kan je wel wat ondersteuning gebruiken. Meer dan 70 bedrijven en organisaties participeren daarom in de Cluster en vzw Groen Licht Vlaanderen. Zij vertegenwoordigen de volledige waardeketen van de verlichting en ontmoeten elkaar op regelmatige tijdstippen.
In het voorbije werkjaar traden volgende bedrijven toe tot de cluster: Crescent (Innolumis - Option), Framaz, Ledcon, Opple, Retail Office, Tekna, Tempolec, Vivalyte, Watts-on, Wever&Ducré.

Wenst u als bedrijf ook toe te treden of heeft u vragen? Neem contact op via Catherine.Lootens@groenlichtvlaanderen.be of 09 265 87 13
Ontdek onze leden op onze website en vindt daar de folder waarin alle organisaties met hun bedrijfsactiviteiten en contactpersonen vermeld staan.

Sign For My Future

Groen Licht voor een betere toekomst

Groen Licht Vlaanderen zet zich als ledenorganisatie achter de #Signformyfuture-campagne en engageert zich als ambassadeur om haar bedrijfsleiders op te roepen om ook de campagne te tekenen en zo het signaal aan onze politieke leiders te geven dat er nu actie moet komen.

Lees verder
+32 9 265 87 13
info@groenlichtvlaanderen.be | www.groenlichtvlaanderen.be
Contactadres: Technologiecampus Gent | Gebroeders De Smetstraat 1 | B-9000 Gent
Maatschappelijke zetel: Brouwerijstraat 49 | B-9920 Lievegem

Bankrekening: BE91 7350 4267 9176 (KBC)
BTW nummer: BE0672.504.562
Online bekijken | Voorkeuren beheren