Ons telefoon: +32 9 265 87 13 Ons e-mailadres: info@groenlichtvlaanderen.be

Een verplicht EPC voor horeca-, handelszaak, kantoor, praktijk, B&B, ... met controle van de verlichting (vanaf 01/01/2020)

EPC kNR finaal.jpgdinsdag 14 januari 2020

Kleine niet-residentiele gebouwen moeten sinds 2020 een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben. De erkend energiedeskundige type A zal hierbij ook de verlichting onder de loup nemen en aanbevelingen formuleren voor renovatie.

Vanaf 2020 moeten ook kleine niet-residentiële eenheden met een oppervlakte van maximaal 500 m² over een EPC beschikken bij verkoop of verhuur. Denk maar aan dokterspraktijken, cafés of kleine winkels. Deze gebouwen zijn vaak verbonden met een residentiële bestemming en zijn ermee vergelijkbaar op vlak van gebouwschil en isolatie. De eenheden mogen geen deel uitmaken van een groot niet-residentieel complex tot 1.000 m², zoals een winkelcentrum.

Het EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen geeft aanbevelingen om te komen tot een energiezuinige renovatie. Ook de verlichting wordt hierbij onder de loup genomen. In een overzichtelijk stappenplan worden de meest prioritaire werken getoond. De bijhorende verbetering van het label wordt na de tabel weergegeven. In tegenstelling tot het EPC voor woningen worden in dit EPC geen prijsindicaties berekend voor de aanbevelingen.

Meer informatie via de website www.energiesparen.be

Alle gerichte informatie is terug te vinden via deze link

« Terug

Sluiten